I år blev det pyntat med gula genomskinliga ägg från Hemtex
Och sen har jag gjort små påskiga ljuslyktor av äggskal =)
Jag återanvände äggskalet från frukostägget, sköljde ur det och satte i ett värmeljus...
Blev ett jättesött sken av dem!
Bakat har vi också hunnit göra idag! Chokladbrownies!!! Himmelskt goda blev de!
Här kommer receptet på dessa supergoda brownies med vit choklad. Vi gjorde våra med kolaglasyr på... men det är så klart valfritt!
115g osaltat smör
225g vit choklad
75g valnötsbitar
2 ägg
2,5 dl farinsocker
2.5dl extrafint vetemjöl
Sätt ugnen på 180grader och olja en 18cm fyrkantig form och lägg bakplåtspapper i den
Grovhacka 175gram choklad och alla valnötter. Lägg resten av chokladen med smöret i en värmefast skål och ställ den över en kastrull med sjudande vatten. Smält chokladen, rör samman blandningen och låt svalna lite.
Vispa ägg och socker och blanda sedan i den avsvalnade chokladsmeten. Vänd ner mjöl, hackad choklad och valnötter. Häll kaksmeten i formen och grädda ca 30 minuter. Låt den svalna i formen (häll på eventuell glasyr och låt svalna) och skär sedan i rutor och servera.
Kolaglasyr:
4msk smör
1 msk mjölk
1 3/4dl florsocker
2 msk kakaopulver
hallon till dekoration (om man vill)
Smält smöret i mjölken. Blanda i florsocker och kakaopulver och bred glasyren över kakan. Låt stelna innan du skär kakan i bitar!
Nu ska vi gå ut i det hääärliga vädret! Kram H
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar