söndag 7 december 2008

Andra advent!

Idag har vi haft en mysigt julig dag. Först var vi på julmarknad på Gammlia med farfar. Där fanns det massa människor som sålde massa saker som man inte fick köpa. Det var synd. Men man fick träffa en vistomte som sjöng julsånger jättesakta. Även de snabba julsångerna lät som vaggvisor. Viktor somnade nästan. Men sen sa han till tomten att han inte ville höra nån fler sång. Då gick vi. Då slutade tomten sjunga!

Sen var vi och hälsade på farmor på galleriet. Där höll de på slå in paket. Jag sa att jag kunde hjälpa till. Men jag fick bara slå in ett tomt paket. Det var kul tills jag kom på att det var tomt. Då blev jag ledsen. Sen gav jag det till Viktor. Då blev han glad. Tills han såg att det var tomt. Då blev han ledsen. Jag undrar varför???

På kvällen var vi hos mormor och Peter och åt en julig första advents middag... fast då var vi ju i Stockholm så vi firade första advent idag istället. Det var mysigt. Vi åt supergod julig mat och så fick vi var sitt paket. Sen lekte vi tills vi nästan somnade.

Våran fröken Birger ringde till oss idag och sa att taket på förskolan hade rasat så imorgon är förskolan stängd. Då ska vi leka med morfar istället. Vi har funderat mycket på hur det kommer vara på förskolan sen när det inte finns nåt tak. Vi tror att vi kommer bli blöta i håret om det regnar. Men om det blir kallt kanske vi kan åka skridskor inne på förskolan. Det vore kul! Fast då kanske man inte får vara barfota.... och det vore ju synd...

Just nu på gammlia


Nu är vi på julmarknad och vi tittar på när RIKTIGA kockar gör marsipangrisar:) Viktor frågade om han fick hjälpa till...kocken skulle fundera ;)