fredag 10 juli 2009

Planen

Hade ett långt samtal med dr Tomas idag, vilket var skönt! Först och främst tycker jag att det var skönt att höra att det i alla fall finns ett barn till med samma tarmproblem som Elliot som det, helt oförklarligt, inte heller fungerar för utan stomi. Va skönt det kan kännas bara att veta att det finns en till! Vi är helt överens om att stomi är det bästa för Elliot och att det har testats tillräckligt, men om han, när han blir stor, själv vill testa igen, så tas diskussionen upp igen... Det tycker jag kändes oerhört skönt att få bekräftat!

Han hade också pratat med Torbjörn idag om att vi ska få fortsatt kontakt i Umeå direkt när vi kommer hem igen, dels för att få ordning på Elliots järnvärde men framför allt att det behövs dietisthjälp för att så snart som möjligt få ordning, så att Elliot får i sig tillräckligt med näring och får upp reserverna igen.

Fick också förstå att den här infektionen som uppkommit vid tarmen är en infektion som man oftast ser hos de som opererar blindtarmen och att ibland klarar kroppen att ta hand om det med hjälp av antibiotika och att ibland måste man hjälpa till att få ut varet. Men nu har Elliot svarat så otroligt bra på medicinen så då vill man inte vara där och röra utan låter kroppen ta hand om det själv!

Puh... det var summeringen. Är glad att vi hann prata en lite längre stund idag, medan Elliot lekte.

Elliot är förresten fortfarande vaken och inte ett dugg trött ;) Känns som ett friskhetstecken!

Ett steg framåt... och så ett till!

Idag har det varit en bra dag för oss på sjukhuset! Förmiddagen började vi på lekis, sen lunchade vi och gick ner och plockade på oss lite helgpyssel och gick upp och vilade en stund.

Sedan bestämde jag enhälligt att det var dax för en utflykt till stan, kändes som att Elliot behövde lite miljöombyte. Elliot fick åka vagn och vi var inte borta så länge, men en Turtle och en tidig middag på McDo hann vi då med! Energin tog slut ganska precis när vi kom fram till centrum, Elliot sa:

- Mamma, jag är så trött... men det är för att jag inte har nåt kött kvar på kroppen.

... vilket verkligen är sant!

Men en ny turtle piggar ju upp vem som helst (... typ...) och ikväll har han varit på ett strålande humör och lekt och lekt och skrattat. Både middag och kvällis blev det idag... det var ju... några månader sen han åt alla dagens mål... och dessutom mådde han bra både under och efter måltiderna =) Underbart!

Nu är klockan snart 21 och nu ser han på Turtles på film... nån som anar ett mönster =)

Nu är vi i solna centrum


Idag har Elliot handlat upp alla sina pengar som han fått :) Det blev, självklart, en till turtle :) Nu ska vi strax försöka åka tillbaka till sjukhuset!

God morgon


Nu känns det verkligen som det har vänt. Elliot var ju mycket piggare igår och även idag vaknade han på ett strålande humör. Eftersom proverna nu ser så bra ut och det gör mindre ont på magen verkar det även som att kroppen nu tar hand om infektionen på egen hand, så då kanske vi slipper dränera ut det! Vore ju toppen! Nu klättrar han och rör sig mycket mer obehindrat, så nu håller vi tummarna att vi kan flytta till umeås sjukhus i början av nästa vecka! Killarna i umeå ska på utflykt till skeppsvik idag :)