tisdag 28 oktober 2008

Fem myror...

När jag var liten älskade jag tv serien "Fem myror är fler än fyra elefanter". Nu, när jag själv fått barn är de ju, till min stora glädje, populära igen. Kanske mer än någonsin! Min lille O, som är 9 veckor gammal, fick en underbar body med en trumpetande elefant på som jag bara älskar!!! Nu blev jag sugen att göra en personlig ask inspirerad av mina gamla favoriter =)

Det blev en ask som jag köpt på Panduro och vitlaserat. Sedan målade jag den med akrylfärg =) Kanske att lägga napparna i.. eller några hemligheter ;)




Motivet är inspirerat av den tröjan min lille O fick i present och en bild från en gammal "Fem myror" VHS som vi har här hemma!

Nu ska jag sätta igång med mitt julpyssel... och samtidigt titta lite på Leija! Hon bakar ju sååå mycket gott!

Hemmafix!

Idag har jag varit hemma med mamma och Oliver och hela dan har jag hjälpt mamma med olika uppdrag! Förutom att leka med Oliver och ge honom nya blöjor så har jag hjälpt mamma att sortera kläder, lägga papper i återvinningen, laga fika och flytta garderober. Det kan jag. För jag är så stark. Lika stark som bamse! Jag ska flytta ihop med bamse när jag blir stor. För han är också så stark som jag är!



Sen kom morfar hem till oss när han hade hämtat Elliot på förskolan. Det var kul. Vi försökte lära honom spela MixMax. Först förklarade vi hur man gjorde och sen läste Elliot reglerna på spanska och sen spelade vi. Det gick bra fast morfar kunde inte förstå så bra hur man gjorde... Nästa gång kanske vi ska läsa reglerna på franska. För vi kan franska. För där bor råttatouille!



Sen TROR jag morfar berättade en rolig historia för Oliver, för kolla va kul dom hade!

Pappa kom hem tidigt idag och åkte och slängde en massa skräp på återvinningen. Det gör man för att inte behöva såga ner några träd. Det vet vi. Då kan de som skulle ha sågat ner träden leka med skräpet istället. Då går de ju nåt annat att göra... och det är bra!