lördag 21 mars 2009

Snart kalasdax

Snart är det dax för kalas här hos oss.
E fyller 6 år och V fyller 4 år (med 5 dagars mellanrum)
så stackarna får dras med att ha ett gemensamt kalas... åtminstonde ett liiiitet tag till ;)
De är väldigt olika våra pojkar
... och skulle till exempel aldrig drömma om att vilja tycka lika
En äter bara ost på mackorna, den andra enbart skinka
En älskar mjölk, den andra bara vatten
Vill den ena gå till höger, ska den andra till vänster
är det liksom bara
Förra året skulle de få bestämma tårta tillsammans
Den ena ville ha en jordgubbstårta, den andra en draktårta
Det slutade med att det blev både och:

Så... eftersom de planerat årets kalas sen dagen efter det förra
så anar jag att vi kommer stöta på lite problem vad gäller att ta gemensamma beslut..
... men som tur är brukar det ju oftast bli bra i slutändan...
hoppas det i alla fall =)

Byta grejer med varann

Nu har jag blivit fast igen!!! Råkade kika in på Tradera och blev visst kvar där... länge =) Visst har ni inte missat att man kan fynda mycket, både lite gammalt och shabby och det som är helt nytt, på

eBay-Tradera.com


Det är min vän C som fått mig att bli totalt fast !!!! Jag har precis sålt iväg en hel del pysselgrejer på Tradera och ska göra ännu ett nytt ryck att rensa lite i gömmorna när jag kommer hem!

Idén tycker jag är rätt bra och man tar tillvara saker på ett annat sätt.. istället för att slänga saker, eller stoppa undan i kartonger, kan någon annan få glädje av det =)

Vi ska även lägga ut lite annat kul snart (både här i bloggen och på Tradera)... ska berätta mer om det sen (det är det nyaste projektet som håller på ta form nu här vartefter ;) )Jag kan dock avslöja att det nya projektet går i en lite lantlig-shabby stil =)

Nej... nu är det dax att somna snart! Kramar från en trött H

Ännu en dag på sjukhus...

... men idag har i allafall lillprinsen mått lite bättre tack och lov!

Inser, efter att ha läst era gulliga kommantarer och mail, att jag nog missat att berätta varför vi är på sjukhus. Lille E föddes med en tjocktarm som saknade nervceller och därför fick tas bort, sedan har han haft stomi och nu har man provat att operera honom för att se om man kan få det att fungera på "vanligt" sätt.

Det jobbiga med att operera magen är ju att det är så bökigt för tarmarna att fungera normalt igen, så nu har han sååå ont av gaser som kniper och av tarmar som inte vet om de ska skicka maten uppåt eller nedåt... eller bara stå helt stilla.

... Denna operation kunde inte göras på sjukhuset där vi bor, så därför är vi så långt hemifrån!

Är så glad att vi har så fina vänner och familjer som stöttar oss så bra! Vad gjorde man utan dem? Är också så otroligt glad över alla nya bloggvänner jag fått under dessa månader jag bloggat! Är så lyckligt lottad *glad*



Visar upp min fina "vänner"skylt som hänger i badrummet. Tycker det är underbart att ha en handduk för vänner och inte för gäster =)

Hoppas ni alla har en härlig helg!!!
Stor kram /Helena

En pysslig lördag

Idag blev det en riktigt bra dag. Elliot har varit på benen hela dagen, pysslat massor, varit på gott humör och ha även kunnat äta lite både frukost , lunch och middag... vilket är första gången sedan dagen efter operationen!

Men för att ni ska få rätt bild av måltiderna så känns det ändå viktigt att säga att till frukost åt han 2 tuggor av en macka (andra dagar har han tex ätit en halv skorpa). Till lunch åt han 3 tuggor biff (efter vissa påtryckningar) och middagen bestod av 2 fjärilsmakaroner. Men ändå... han åt i alla fall =) Vid middagstid har han ju alltid mått såå illa, så idag var absolut en bättre dag! Idag har han även fått dropp hela dagen, vilket har känts underbart då vi inte behövt tvinga i honom massa vätska (som han sen kräkts upp) och han har inte blivit så förtvivlat trött på eftermiddagen. Magen har också varit "snäll" idag och han verkar inte haft ont. Så, som sagt, en bra dag =)

Idag har vi också försökt va ute lite med Viktor och Oliver i det häääärliga vårvädret som är här! Tänkte på det i morse, när jag vaknade strax före fem av en massa fågelkvitter utanför fönstret, att det är ändå inte ofta man (eller i alla fall vi) sover med öppet fönster i mitten av mars =) Underbart!

Nä... nu ska vi titta lite Robinson( och när jag säger vi så menar jag Nils på våning 3 och jag på våning 6... men vi tittar i alla fall på samma program ;) )

Ha en mysig kväll och håll tummarna för en bra dag imorgon också =)

Det är fullt upp...


... På holmgrenska sjukhuset idag :)

Mycket bättre idag!

Idag har vi en riktig pysseldag!

Lekterapin är ju tyvärr stängd på helgerna, men som tur är fixade vi oss lite pyssel som vi kunde använda helgen. Så idag har vi målat tavlor, gjort magiska askar, små djur och skatter, färgat salt i flaskor och lite annat... som är hemligt =)

Elliot är mycket mycket piggare idag. Åt några tuggor både till frukost och lunch och har varit på benen hela förmiddagen! Jättekul känns det! Inte alls lika bråkig mage idag heller, tack och lov!

Nu vilar Elliot och Viktor till lite Nalle Puh... och Nils och Oliver är på rymmen nån stans =)

Nu är jag ute och kör lite ambulans :)


Har ätit några tuggor frukost idag i alla fall och han är en helt annan kille än igår. Känns skönt att han får i sig ordentligt med vätska nu :)

God morgon!


Här ser ni viktor äta på mormors lösvänder :) Idag har Elliot vaknat piggare! Lite av gaserna har kommit ut också, både i natt och på morgonen :) känns som en bättre dag idag :)