torsdag 27 december 2012

Utvärdering av paketkalendern





I år gjorde i ju en egen kalendervariant, då jag ville göra ett försök att komma ifrån "fålegovarjedag" kalendrar och "ätagodisvarjedag" kalendrar!
Istället blev det en kalender med små uppdrag, pyssel och en saga!

Bakom 8 av luckorna fanns ett kapitel av en saga där killarna spelade huvudrollen i att lösa ett julmysterie! Första kapitlet fanns bakom första luckan, åttonde bakom lucka 24 och så spred jag ut de andra! I sagan var det också jul och i kapitlen gjorde de saker vi sedan spann vidare på i efterföljande luckor. ex tittade de på stjärnor i sagan och dagen efter gjorde vi pyssel med stjärnbilder, när de bakat pepparkakshus i sagan gjorde vi det sen hemma också




De pysslade julpynt i lera som vi sedan använt ex för att dekorera en julblomma






De pysslade ett luciatåg






Julmemory fanns bakom en lucka, som använts flitigt under december



Baka pepparkakor fanns bakom en annan



En dag hade vi skattjakt (eftersom det var skattjakt i sagan, då fick de var sin legogubbepåse, en dag var det julfrågesport med frågor om julen ex: Vad hade Staffan för jobb, vilken krydda gör lussebullar gula osv

Det sammanlagda betyget tror kag blev mycket bra! Elliot hoppades varje dag på fortsättning på sagan, Oliver älskade pysseluppdragen och viktor älskade luckorna med bakning och knep och knåp! Tror att allas favorit var att göra egna julstrumpor som de sedan fick julklappar i på julaftonsmorgonen! Eftersom mamman inte är nån syexpert och dessutom ville att barnen skulle få tillverka sina strumpor själva, använde vi filttyg och textillim! Sjukt enkelt och kul! Det kan rekommenderas!


Vi hade dock två krispaket med skumtomtar, som vi kunde ta till om det blev ont om tid nån dag. Ex när vi skulle baka julgodis en dag när Meja spräckte läppen! Då fick de istället öppna ett paket med tre skumtomtar. Vi rekommenderar ett par uppsättningar krispaket om man har denna typ av kalender! :)



(Enpacken rekommenderas och gillas! trevligt hygieniskt och även håller de sig ju färska! )

Tycker det varit superkul att ha en liten stund avsatt till kalendermys med barnen varje dag. Det var ju lite pyssel innan men man kan ju samla på sig lite idéer när man ramlar över dem under året och bara plocka fram dem sen!



Helena

Onödigt!

Fy sjutton så onödigt! Att somna i soffan! Innan man gjort sig i ordning sen är man ju pigg igen efter powernapen!!!

Jahapp...

Vad ska jag göra nu då?



En bild från dagens syskonduett <3 <3

Idag blev det, trots att alla ursprungliga planer ställdes in, en mysig dag! Lite mellandagsshopping och sen en supermysig stund hos M,K och I (som vi egentligen skulle träffat på julafton), lite skranaåkning efter ett gulligt spontanbesök av m och sen kinamat och "ett småkryps liv" tillsammans med barnen!

En jättebra annandag, trots allt :)

Helena