tisdag 26 maj 2009

Ingen pigg Elliot

Idag har vi ingen pigg Elliot. Natten och morgonen fortsatte i samma stil som igår kväll, magen lever rövare, han har feber och hemskt ont och kräks (mest luft dock).

Efter lite funderande bestämde vi att det var lika bra att åka in med honom på akuten direkt, än att gå hemma och vänta på att han ska bli ännu sämre. Vågen stannade på 19kg idag, vilket betyder att han gått ner 6kg på några veckor... och det märks att han inte har så mycket reserver kvar!

Så... nu har vi kommit igenom första hindret (akuten), nu är vi inne på andra hindret (barnmottagningen). Så snart kanske vi kan komma fram dit vi ska och få hjälp... men det är alltid så sjukt långa omvägar här i Umeå!

Uppdaterar när jag vet mer! Nu ska jag hämta hem Viktor!

Uppdatering 16.15:

Nu har Elliot fått igång sitt dropp! Det gick bra att sätta nålen i porten (*underbart*) och så har de fått ett rum på barn 2. De tog ett CRP som låg på 144. Fortfarande ingen läkare dock! Men nu är då tredje hindret passerat (komma in på avdelningen). Så... snart ser vi målet =)

Uppdatering 19.15

Nu har Elliot fått ett rum, fått medicin och somnat för natten! De kommer att vätska upp honom i 4 timmar och sen ta ännu mer prover. Det bara sprutar ur honom så det är tur att han i sig ordentligt med vätska nu! Imorgon kl 10.30 ska vi träffa alla våra läkare! Skönt!


Uppdatering 23.15

Elliot har sovit hela kvällen, bara vaknat ibland när magen bökat. De beslutade efter provtagningen att han skulle få ännu en uppvätskning, så nu får han det i 4 timmar till... och
ännu mer sen om det behövs! Underbart! Vi behövde inte ens bråka om det! Härligt! Sov gott!!!


Viktor har haft en toppendag och kväll! Han fick en heldag på förskolan och sen gick han direkt ut och lekte med Leo och Nils, åt middag hos Leo och fick för första gången äta med pinnar!!!! Han var sååå lycklig när han kom hem! Sen blev det mer lek med killarna och sen var han tvungen att gråta så det hördes över hela sjöfruvägen när jag sa att det var dags att komma in och gå och lägga sig!!! Men kul har han haft!!! Underbart!

Efter Viktor kommit in kom Nils och hans pappa och hälsade på och lämnade hans jacka, några minuter senare kom Espen och Linus och lämnade hans mössa och ytterligare en stund senare kom Tim och lämnade Viktors hjälm! Går bra det där med att hålla reda på sina saker *fniss*

Det är ingen ordning på allting! Man hittar inte varendaste dugg!!! *ler*