fredag 31 oktober 2008

Det här med namn...

Blev så inspirerad av Pia att kolla upp det här med barnens namn... och det var rätt kul... Det här hittade jag...

Oliver är ett engelskt namn som kommer från Oliv och är besläktat med nordiska namnet Olof. (som ju både Viktor, Nils och Gunnar heter i andranamn och som betyder "ättling")!!! Det tyckte jag var kul! =) Oliver har namnsdag 15 april... Så då får vi ju faktiskt anledning att fira honom lite i alla fall i april... så han inte blir så avundsjuk ;)

Viktor betyder "segrare" och har namnsdag 22 januari och Elliot betyder "att vara, att bli". William betyder "vilja"och Nils är ett nordisk namn och är kortformen av namnet Nikolaus som är bildad av ordet Nike "segern" och laos "folket".

Så... detta var en liten sammanfattning av barnens namn... nu återstår att se vad Oliver får för andranamn... Vi har ju ett par veckor på oss innan Folkbokföringen tar i med hårdhandskarna och själva bestämmer vad han ska heta. Det kan ju sluta hur som helst! Alternativet annars blir väl att vi får fundera på Viktors förslag- Altan....? Eller Å-bert! Vi får sova på saken ;)

Min första tjejdate =)

Idag har jag lekt med min kompis Tuva. Det var jättekul! Först åkte vi i vagnen en stund. Då träffade vi mina brorsor som skulle till biblioteket och låna böcker! Det var kul! Sen gick vi hem till oss och jag och Tuva lekte lite på min filt. Då försökte jag ta hennes napp, för jag ville också ha en sån fin med en sköldpadda på *avis*. Sen åkte hon hem. Det var trist. Då fick jag ligga i gymmet själv! Tur att min lilla larv var där, så jag hade nån att prata med!


Det här med snö har jag funderat lite över sedan jag fick åka ut i vagnen i morse och det blåste in kalla vita flingor i vagnen. Undrar lite vad det ska vara bra till? Elliot och Viktor blev sååå glada när de såg att det snöade imorse... men jag vet inte... jag är skeptiskt!


Tuvas mamma tog en bild på mig och Tuva när vi hade vår första pratstund...


Morfar hämtade Elliot och Viktor på förskolan idag. De hade plockat svamp och lekt brevbärare. Ikväll ska de laga svampsoppa till middag... det blir... spännande =)


Ha en mysig fredagkväll och se upp för små spöken ;)