onsdag 5 december 2012

Vår lilla bollkajsa!








Litet spöke och glad mamma!

Senaste dagarna har liten O varit så blek. Fortfarande lite tät och väldigt blek. Ikväll var han vit. Som ett litet spöke. Nu kom febern! Skönt! Då var han vit sv en anledning :) Själv tog han tacksamt emot beskedet att vara hemma från föris imorgon (också ;) Blev inte mycket föris denna vecka) och sa:

- Jaaaaa! Då ska vi bara vara hemma och ta det luuugnt!

Sötnosen!

Och mamman är superglad :) Inte över att O är sjuk såklart! Men glad :)

Vilken fantastisk onsdag :)(förutom Os feber då såklart!)!!!!!



Dagens

Dagens bästa: Biblioteksmötet

Tummen upp för hjälpmedel som detta! Ett helt bibliotek med nya aktuella böcker (och äldre också) som man ladda hem och både läsa själv på dator/iPad och få den textstorlek man behöver, dels lyssna på som ljudbok eller läsa och lyssna samtidigt!

Och också tummen upp för kunniga bibliotekarier och engagerade specialpedagoger

Dagens sämsta: Syncentralen i Umeå

Snacka om cirkus. De kan inte föreslå hjälpmedel till oss utan VI måste veta vad vi behöver (dvs vi lär inte av varandra utan måste uppfinna hjulet igen och igen... Och igen). Men vi kan inte få det vi ber om, för det måste skolan själva be om. När skolan ber om hjälpmedel de VET finns (tack vare bra kurser på annan ort) säger de att de inte kan hjälpa skolan utan att vi föräldrar ber om det. Det är alltså skolan som ska räkna ut vad Elliot behöver, sen ska de meddela oss och vi ska ve om det... Fast då godkänns det inte för skolan måste be om det!

Cirkus!!!

Detta är alltså dagens kalkon!

Och här kommer dagens: tagen på bar gärning ;)






Biblioteket

God morgon!
Idag är det ännu en gnistrande kall vinterdag. -15 grader och knarrande snö. Jag njuter, trots att det verkligen biter i kinderna!



På stan igår gick jag och investerade i nya halsskydd till killarna! Som Oliver uttryckte det:

-Jag tänker INTE ha på mig en haklapp (de traditionella halsskydden). Det vägrade även storkillarna!

Hittade superfina med fleece på insidan som var mer som tuber man drog över huvet (ska visa sen). Så nu behöver förhoppningsvis ingen frysa :)

Idag har vi ett möte på biblioteket. Elliot ska få tillgång till ett digitalt bibliotek för barn med synskador. Är så glad att de ordnat detta! Nu har han också fått läseboken de använder på svenskan, och arbetsblad, digitalt! Och hörlurar! Han är överlycklig. Och jag med :)

Trevlig tisdag!