måndag 18 maj 2009

Om man har 7 köttbullar...

... och äter upp 3. Hur många har man kvar då???

Hemma hos oss är det mycket problemlösning som är på tapeten. Viktor har nu full koll på hur mycket exempelvis 7-3 är... och klarar att räkna ut matematiska problem upp till 10 ungefär. 8-3, 5+2, 3+2 osv. Han älskar verkligen gåtor, problemlösning, beskrivningar och annat som är klurigt...

... och så älskar han djur. Idag när jag kom hem från Maxi visade han stolt upp sitt nya husdjur: myran Rango Tang. Han bodde i en vällingburk. Nils hade haft det lite sjåigt när V skulle hålla i sitt nya husdjur och han försvann in under tröjan och Viktor kände Rango Tang springa på magen. Nu fick Rango tang med sig en sockerbit och fick springa hem till sina kompisar igen. De bor under stenen hos grannen bredvid. Farfar tyckte Viktor skulle få en hund istället. Men vi har ju redan en:

-Vad är det som är litet, springer på fyra ben, flåsar, dräglar och bär saker i munnen?

Oliver så klart!!!! Vår egen lilla hundvalp =) Han hårar mindre dock. Det är ju ett plus =)

Nu är det kväll...

... och nu sover småtrollen =)

Ikväll kom farfar förbi och tog med sig Nils och Viktor till återvinningen (men de ville inte återvinna dem så de kom hem igen efter en liten stund *ler*) Under tiden de var borta passade jag och lille O på att sortera sockar. Det var toppen! Oliver tog en smakbit av varje socka och sen letade han reda på en som smakade likadant *fniss*

Nu när killarna sover ska vi ta tag i vår tomt (där det seriöst ser ut som att en bomb sprängts). Det blir att flytta all munksten till baksidan och få det att se liiite mindre kaotiskt ut. Sen blir det att ta tag i altanbygget nästa helg, när vi förhoppningsvis kan få låna lite grejjer så vi (jag säger vi, för det låter lite bättre *ler*) kan göra färdigt!


Hallåååå!!!! Släpp in mig!!!!! Det är nån knäppgök som spikat upp ett staket helt i vägen!!!

Förmiddagen...

Idag har vi tagit det ganska lugnt på förmiddagen. Jag har hunnit pyssla på lite inne medan Elliot varit och lekt ute och Oliver tränat sig på att gå mellan stolar, soffor, bord och leksaker. Allt man får tag i fungerar bra som stöd och nu går han runt i huset mellan olika saker =) Han håller alltid en hand på något och sträcker sig vidare till nästa sak. Fullt upp har han vår lille vän =)
Bästa stället är duscen! Har man RIKTIGT tur blir man RIKTIGT blöt!Annars får man nöja sig med att banka/bita och slå med duschen! Det går också bra *fniss*
En cykeltur till Äventyrslekparken har vi också hunnit med på förmiddagen. Elliot och Isak lekte en sjörövarlek och vips föll Elliot överbord och slog huvet i marken. Inge kul var det och ont gjorde det! Inte helt enkelt att vänja sig vid att man inte har några magmuskler att hålla emot med *tycker synd om*. Men nu är huvudvärken helt borta så det var förhoppningsvis inte så farligt. Men inge kul.
Snart kommer också pappa hem. Då har Elliot bestämt att han ska laga! Laga punkan på Elliots cykel, laga altanen (som uppenbarligen är allt annat än hel), laga radiostyrda bilen (som bara svänger åt vänster hela tiden) och laga middag (den är dock inte trasig)! Får se vad han tycker om det, Nils =)