onsdag 1 april 2009

Se möjligheterna!!!

Satt och tittade på diagnos okänd igår. Det var en vän till mig som var med i programmet, och som lyckligtvis äntligen kunde få en diagnos ställd. Va underbart det är med program som verkligen ger riktiga människor riktig hjälp!

Tog verkligen till mig av något han sa i programmet:

Man gör det man kan med det man har!

Såå klokt! Det är klart att man ska tänka så! Hur gör jag det bästa utifrån de förutsättningar jag har? I stället för att se sina begränsningar, se möjligheterna!!!!

Idag har vi en ledig dag. En promenad med bästa P och min guddotter och sedan en fika på stan med hela familjen står på schemat! Ser verkligen fram emot dagen =)

Måste bara visa mitt senaste fynd!








Hittade denna söta trådkorg på Boom och jag var bara tvungen att ta med den hem *ler* Ibland är det verkligen så... den bara stod och ropade på mig på en hylla! Den kostade bara 39:- så jag ser det som ett fynd!
I påsk tänkte jag att den skulle fyllas med chokladägg (sånna med folie på) och sen får vi se vad den får användas till! Det finns många möjligheter =)

Ha en fantastisk dag allihopa!!! Kram
Förresten... Kika jättegärna in imorgon och var med i min tävling med ett finfint pris från Greengate!!

Gissa vem som behöver det här?

Här kan ni förresten titta och lyssna lite på Minipyssel som Elliot och Viktor la röster till ! Detta är Elliot!!! Och detta är lill-Viktor :)














Detta är inget (april)skämt *ler*

Idag har varit en toppendag för hela familjen

När vi kom hem från förskolan blev vårt hus snabbt förvandlat till Musse Piggs klubbhus... och Oliver blev utnämn till att vara Tingest...


Efter ett tag blev han upp(?)graderad till mini- Musse Pigg


Vaddå... varför skrattar du????


Jaha, var det roligt??? Okey då =)

På kvällen åkte snickar-Viktor till Pontus och Elliot och Alva åkte på sportskolan.
Idag var det basket !


Alva är närmast och Elliot borta vid plinten i blått



Elliot var med hela första halvtimmen, sen satt han och vilade och drack vatten i typ en kvart och sen var han med och spelade match på slutet.
Jättekul att se att han orkade vara med så pass mycket! Idag har det verkligen varit en fantastisk dag. Kvällen har fortsatt likadant, alla gaser har hittat ut och magen är jätte mjuk och fin! Vi är såååå glada!!!

Varför köpa dyra leksaker???

När det finns lock???

Förresten...

... Ikväll på Diagnos Okänd (på tv3) så är det vår vän Pontus (som många av er känner) som ska "utredas". Håller tummarna, framför allt, att han får ett svar och självklart också att det är ett positivt svar! Ska bli otroligt spännande att se ... ! Ikväll alltså, kl 22!

Nu åker vi! =)

En toppendag idag


Idag har varit den bästa dagen sedan innan operationen.
Elliot har mått toppen hela dagen, och även idag har det kommit en massa pruttar så nu ska vi strax åka på sportskolan och imorgon blir det att vara en liten stund på förskolan.
Viktor ska få åka till Pontus och leka under tiden och har tagit på sig sina snickarbyxor från GH Snickerier :)

Betongägg

Idag är det strålande sol här uppe i norr, så hoppet om att det kanske kommer bli vår i år också tändes idag *fniss*

Känner mig så glad idag! Vet inte om det beror på vädret, på alla gulliga kommentarer ni lämnar, på att min son E mår mycket bättre eller för att jag fick spendera kvällen igår med bästa M.... troligen är det allt detta sammantaget =)

Nu har mitt betongprojekt äntligen torkat! det tog verkligen lång tid!!!!

Nu när påsken närmar sig med stormsteg bestämde jag mig för att testa att göra betongägg
Är inte så superförtjust i påskpynt, men lite vill jag ha och gärna lite mer diskret pynt...så detta passar mig ganska bra =)

I mitt vardagsrumsfönster...







... och utanför ytterdörren tillsammans med krukan med videkissar...




För att göra dessa ägg har jag använt vanliga påskägg som jag smörjt med olja och sedan tejpat ihop ordentligt efter att ha gjort ett litet hål i botten för att kunna hälla i betongmassan genom. Gjorde betongen lite lösare än vanligt för att kunna få in den genom hålet. Man får också tänka på att vara noga med att skaka bort alla luftbubblor!
Jag tog mina ur formen efter ganska precis ett dygn men nästa gång väntar jag nog lite längre, för det tog tid för dem att torka! Det man också kan veta är att det blir en rand på kanten om man använder de vanliga delbara påskäggen (vilket jag gjorde). Detta kan man fixa till med vanligt sandpapper!. Vill man slippa göra det kan man ju kanske hellre använda plastägg!
Det var dagens pysseltips ;)
Här finns det förresten tips på flera bra böcker om betong!!! Gillar boken "Betong- en gjiten hobby" jättemycket... finns mycket inspiration och bra tips i den =)
I nästa inlägg återkommer jag med en tävling!!! (bättre sent än aldrig!!! )
Ha en fantastisk dag! Kram H

Dax för en tupplur...



Idag...

...är det stora tunga moln som hänger över tomtebo, så man vill inte gärna gå ut! Vi kommer vara inne hela dagen och försöka göra så lite som möjligt. Barnen har knappt sovit alls på hela natten så idag är de bara ledsna och griniga, så idag blir det bara att vila!!!!










Nääääe...



april april!!!!! *fnissar*


Idag är en toppendag, solen lyser, barnen är på topp och nu ska vi gå ut och hitta på en massa kul. Sen blir det sportskola (om E fortfarande är laddad)!


Ha en bra första april!