söndag 12 april 2009

Att välja rätt

Ibland tänker jag på hur många val man gör, både medvetna och omedvetna val.
Vissa val är enkla: Jag gillar prickigt och därför köper jag prickiga äggkoppar...
Andra ganska svåra: Ska jag låta mitt barn gå igenom ännu en operation...
Men, ofta kan jag tycka att de viktigaste valen man gör, är de som man ofta inte ens uppfattar som ett val. Exempelvis hur mycket kvalitetstid jag spenderar med barnen: Måste jag diska nu eller skulle det vara mer värdefullt att gå ut och spela basket en stund? Eller hur mycket tid jag väljer att lägga på mitt jobb eller mina fritidsintressen. Jag menar inte att man inte kan välja att spendera mycket tid exempelvis på jobbet, men jag tycker att att man hela tiden måste försöka göra aktiva val. Val jag kan stå för och vara medveten om att jag tagit.
Jag väljer att spendera mycket tid med mina barn, för jag vet att jag skulle ångra mig längre fram om jag inte gjort det. Men har även full förståelse för de som känner att de behöver andra saker. Bara man är medveten om vad man väljer... och varför man väljer som man gör!
Lite att fundera över =)
Något annat jag funderat över är... när bloggar ni? Jag upplever att datorn stjäl mycket tid och jag önskar att jag kom fram till en bra strategi för att hinna med att blogga, men att familjen inte på något sätt ska bli lidande. Som det är nu bloggar jag när alla andra lagt sig... men... då skulle jag nog egentligen också behöva sova *fniss*
Idag har jag förberett tårtan inför morgondagens kalas. Alltid lika roligt... och svårt... att hitta på nåt "passande" . Rymdtema blev det i år, bilder kommer imorgon!
Hoppas ni myser i påsk
Visst är ni med och tävlar om skålen från GreenGate???
Stor kram till er alla

Dagen efter dagarna före... och dagen före dagen efter...

Idag har det verkligen varit det! Dagen efter dagarna före (när vi rännt runt hit och dit och varit uppe sent) och det är även verkligen dagen före dagen efter (dagen före den stora kalasdagen kan man knappast tänka på nåt annat).
Dagen har enbart bjudit på lite hemmapyssel, ett besök hos morfar Ture (för Nils och Viktor) och stora doser kickbikeåkning =)
I övrigt har vi bara förberett oss på morgondagens kalasande =)
Förresten... Oliver har äntligen visat att han kan vinka!!!!! *sååå stolt*

Här inspekteras den nya mattan på Lilla Galleriet