måndag 4 maj 2009

Allt börjar om

Visst är det ändå lite så... med våren!?

Allt börjar liksom om och får liv. Både djur, och människor, kommer fram ur sina gömställen, växterna börjar gro, vi städar, rensar, röjer och städar upp efter vintern... och börjar om!



Så är det även hos oss... vi har börjat vårröjningen! Igår tog vi tag i klädkammaren som totalt rasat samman under vintern. Nu är det upprensat, sorterat, bortslängt massa gammalt och alla kläder vikta fint... underbart!!!



Idag har vi tagit tag i garaget. Vi fyllde en släpvagn med gammalt skräp, kvistar, kartonger, brädor och annat som vi samlat på oss under vintern och åkt och slängt på återvinningen. Några saker som blivit "över" när vi möblerat om har blivit utlagda på blocket och garaget är nu sopat och fint!!!



Nästa projekt är trädgården som äntligen börjat torka upp. Har hunnit med rabatterna på framsidan, men nu ska vi ta tag i rabatterna på baksidan, syrénhäcken ska klippas ned och gräsmattan krattas


Va gott man mår av att äntligen kunna ta tag i alla saker som man länge känt att det funnits ett stort behov av... men det blir så mycket enklare när det är vår! Vet inte varför...?

Antagligen är det inte bara det att det är varmare och faktiskt på så sätt enklare, men även att alla andra röjer, påtar, fixar och grejar... Man dras liksom med...!
Våran malmbyrå i köket/hallen har fått sig en liten ansiktslyftning också =) Tycker det är lite lustigt att man alltid tycker att det blir bättre när man gör om. Även om man gör det lite nu och då så blir det alltid bättre! Men det är nog bara så att ombyter förnöjer =)
Nu ska jag lägga mig en stund i soffan och kurera min förkylning som helt oinbjuden och oönskad dök upp igår... *muttrar* Hoppas den försvinner lika fort som den kom!
Ha en fin dag! Kram H

10 kommentarer:

Nettan sa...

Visst känns det skönt när man får rensat i röran =0).

Ja sonen´s tekakor var med berömd godkända, får han gärna göra om...*hehe*.

Kram Nettan

Guttemamma sa...

Jammen har dere vært effektive,blir rent misunnelig. Synes ikke vi får gjort noe jeg...

Grodmamman sa...

Jösses, vad ni har grejat och rensat! Men det är ju så skönt när det är gjort!:)
Här rensade jag bland papper och tidningar i helgen och bara det lilla var skönt!:)
Kram

junhe sa...

vad härligt när man får tid att rensa upp i "röran" hemma...jag verkar inte få den tiden riktigt *suck* undrar om du gjort stjärnan och &:et själv eller om du köpt det ngnstanns? skulle vilja veta *hihi*
ha en bra måndagkväll, nu ska jag titta mer i din mysiga blogg/ junhe

Helena sa...

Vilken jätte fin stjärna du visar på bilderna!
Finns det något bättre än när det är färdigrensat och fint....
Ha det bra/ Helena

chokladblomma sa...

Vilka fina bilder!
Visst är det skönt att röja undan! Jag körde ett varv i barnens garderober häromdagen, så nu står 3kassar och väntar på att bli bortskänkta.
Fin stjärnan är!
Ha en bra dag!
Kram

BUBBELRUMMET ♥ sa...

Vilket fint &-tecken du har.. Vart har du fått tag på det?
Kram!

Fru Fjeldhammer sa...

Så flott at dere har begynt med vårrengjøring.. skulle ha trengt det her hos meg også!

Ha en fin uke..
klem

Vit poesi sa...

Är i gång som du är!! Alltid något att rensa ut och sortera. Vi hade stor loppis förra helgen då vi drog in nästan 3000 kr.
Gillar ditt & tecken i betong, säljer du sådana eller ?
kram Malin

PysslarTagen sa...

Vilken fin blogg du har!
Jag älskar oxå betong, men är nybörjare... Hur har du gjort namnen i stjärnan?