Här kommer en liten glimt av hur det ser ut nu...
Mer bilder kommer snart...
Här kommer en liten glimt av hur det ser ut nu...
Mer bilder kommer snart...
Här kommer receptet:
4dl havregryn
ca 4dl vetemjöl
2dl rostade solroskärnor
2tsk bakpulver
1,5dl strösocker
1tsk vaniljsocker
1msk kardemumma
1/2tsk salt
2ägg
1/2dl rapsolja
1,5dl mild yoghurt
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i ägg, olja och yoghurt och arbeta ihop till en deg. Forma degen till tre längder och lägg på en plåt. Grädda i mitten av ugnen va 15 minuter. Ta ut och skär den med kniv i sneda skivor och läg tillbaka dem med snittytan uppåt. Grädda ytterligare ca 5-10 minuter. Öppna sedan ugnsluckan på glänt, stäng av ugnen och låt skorporna stå kvar i några timmar,. Lägg dem sedan i en burk med lock.
Väl värda att testa tycker jag!
Nu börjar jag se fram emot julen och allt mysigt pyssel (och goda saffransskorpor =) ) Bara 2 månader kvar nu...
Idag när jag och mamma var ensamma hemma passade vi på att puzzla lite. Men bitarna passade inte riktigt så jag ska nog ta mina snickargrejer och såga till dem sen. För jag ska ju bli snickare som farfar. Och kock.
Snart kommer Elliot hem. Då ska vi på Leos. Då ska jag hoppa jättehögt!