torsdag 9 juli 2009

Nu är det kväll

En träff med Tomas och målarverkstad har vi hunnit med sen vi bloggades sist!

Tomas tyckte också att Elliot såg mycket piggare ut idag. Han sa också att eftersom Elliots CRP sjunkit så mycket sen igår visar det ju på att hans kropp svarar bra på antibiotikan och att det kan vara så att kroppen ändå klarar av att ta hand om denna infektion/varet på "egen hand". Vi får göra ett nytt ultraljud imorgon och se om det minskat eller ökat eller vad som hänt! Han sa också att man kunde se på röntgen att tarmarna nu är betydligt mindre utspända (som vi väl kanske förstått ändå eftersom magen är så fin nu) vilket var jättekul att höra!

Sedan har Elliot suttit och pysslat med målarverkstan i över 2 timmar. Sen tog all energi slut på två röda och nu handlar det nog bara om minuter innan han sover =)

Det har verkligen varit en bra dag, i sjukhusmått mätt!

Hemma på Tomtebo är det två lyckliga killar som fått vara lite med pappa och farfar och farmor ikväll!

Elliots kommentar var förresten bäst idag:

Jag (lite försiktigt eftersom jag inte ville att han skulle bli avundsjuk): Nu tror jag att pappa och Viktor skulle åka iväg och spela fotboll!!!

Elliot: Jaha... jaja... det är rätt åt dem!!!

*fniss* Verkligen inte det minsta avundsjuk! Rätt åt dem, det är vad det är =)

Har aldrig sett en fisk som gräver hål förut :)



Inget Ultraljud

... blir det idag! CRP hade sjunkit till 180 idag (vilket märks på hela pojken) så de tyckte det var bättre att vänta med UL tills imorgon då det hunnit gå lite mer tid.

Tycker det är stor skillnad på Elliot idag (jämfört med igår, som är det jag har att jämföra med) . Även om han har ont i magen där varet är, så är han i alla fall uppe och går idag och är på gott humör. Det är skönt! Igår åkte han ju rullstol eller vagn när vi gick till lekis, men idag har han gått båda vägarna. Nu har vi precis vilat en stund och nu ska vi gå ut och leta oss lite mellis =)

Idag är det pyssel på gång


Idag hängde vi på låset till lekis och idag gör vi teckningar på löpande band! De skulle ringa när vi får gå på Ul och tills dess leker vi :) hemma står det fotboll på schemat idag :).

Regnet det bara öser ner...

Idag regnar det nästan lika mycket i Solna som det gjorde i Umeå i tisdags... nästan i alla fall =)

Nu har vi vaknat efter en god natts sömn (vaknade dock med typ halva personalstyrkan i rummet , sådär kul... ), ätit frukost och är nu på väg till lekterapin.

På dagens schema står närmast ett Ultraljud för att se hur det ser ut, om den går att tömma idag. De har även hunnit ta lite prover på morgonen nu, så sen får vi se vad de säger. En stund på lekis hoppas vi också hinna med (.. och locket ska läggas på brunnen och...)

Hemma i Umeå har det också varit en god natt. Har ingen aning om vad de ska hitta på idag, men min gissning är att de inte kommer va inne och göra ingenting ;)