söndag 21 december 2008

3 dagar kvar till jul!

...Och hoppet om en riktig vit jul lever fortfarande!!!






Nu är granen på plats och pyntad, kolan är kokad, skinkan är griljerad och klapparna köpta och inslagna... Det känns... nästan för lugnt... Undrar vad jag glömt och när jag kommer upptäcka det??? För jag kan säga att med tre små pojkar som busar omkring här hemma så borde det va kaos... men icke???
Kanske beror det på att man (= jag iallafall) förenklar så mycket nu för tiden? Vi har färdigkokt skinka som bara ska griljeras 10 minuter och sen är den färdig för att inte tala om att mamma scan har lagat våra köttbullar! Tycker det är lite intressant. För några år sen gormade många om den färdigkokta skinkan! Hur lat fick man bli egentligen? Nu är det självklart för många att köpa just färdigkokt!

Jag tycker det finns många bra saker man kan köpa färdigt. Skinka är en, blöta tvättlappar en annan. Men igår när jag var på Rusta såg jag något som (jag anser) måste vara det märkligaste sättet att spara tid (eller energi?) på:

- färdigkrullade julsnören!!!!
Det kändes, spontant, som höjden av lathet... men det är säkert en bra grej som många kommer köpa om några år... men jag vet inte =)
Nu ska jag i alla fall sjunka ner i soffan en stund och lyssna till den ljuvliga tystnade av tre sovande barn =)

3 dagar kvar till jul!

Gissar att ni undrar varför det kommit 10 inlägg med gamla bilder på raken???
Min älskade mobil håller på ge upp och den godhjärtade säljaren på expert erbjöd sig att laga min snart 2 år gamla mobil istället för att jag skulle behöva köpa en ny (!!!!!!!!!!!!!!!!!!). Så därför har jag mailat in några bilder till bloggen som jag gärna vill ha kvar... om de skulle råka tömma minnet under tiden den lagas eller så!
Idag har vi varit och badat med pappa! Det var jättekul! Jag gjorde skruvhopp! Jättehögt! När vi kom hem kom mormor och Peter och "fjärdeadventsjulmysfikade" med oss. Det var supermysigt. Sen fick de ta med massa paket hem. Det var konstigt...Ska inte tomten ha dom... eller... ska inte tomten göra dom? Eller...varför handlar man julklappar när tomten gör dom? Det verkar konstigt det där!
Vi undrar lite över det där med uppfinningar också... När man finner upp nåt så betyder det att man hittar på nåt som inte finns! Men om man hittar på nåt, då ljuger man ju! Eller?
Imorgon ska Viktor vara prao på TwoWheels. Det blir kul!

Oliver 1 månad gammal i sin ursöta kodräkt

3 veckor gammal

... och precis 3 kg tung! Det märks att han nu "goat" på sig lite =)


Första gången på sjukhus...

... på grund av att han hade sååå lågt blodsocker och bara vägde 3005gram! Jisses!!! Han håller ju på drunkna i sin blöja i stl 1 ;)


Bara några dagar gammal




Karlsson på taket

Gissa om våran kompis Pontus har väääärldens bästa Karlssondräkt som jag fick prova en gång!


Badkillen

Sommaren var fylld med massa bad och bus! Äntligen börjar rädslan för vatten avta =)


Lycksele djurpark

Titta mamma, Elliot klappar en get... eller... en liten get menar jag... en geting!!!! /Viktor


Babylycka i stallet

I juni fick Marias häst Pion fiiiinaste lilla stofölet Pallas Athena! Hon är bara helt fantastiskt fin! Här är hon bara 12 timmar gammal!


Viktor sommarfyndade en liten Line

Här är jag och min dagiskompis Line! Jag hittade henne i lekparken och tog med henne hem. Hon kan få sova i gosedjurslådan!!!!! Undrar om hennes mamma och pappa kommer märka att hon är borta?