onsdag 27 maj 2009

Positivt överraskad


Det är roligt att bli positivt överraskad nån gång :)
Nu var läkaren precis in och sa att hon tyckte det såg ut som att Elliot behövde mer vätska igen ( sånt som vi brukar behöva slåss för tills vi blir blå) så nu får han ännu en uppvätskning tillsammans med näringsdropp. Och så fortsätter de ta prover var 4e timme. CRP ligger nu på 198 och han låg bra i salter. Men han har så ont så ont vår kille vän :( men han kämpar tappert och säger 'ganska bra' när någon frågar hur han mår... Fast han har HUR ont som helst :( Nu får det fasen vända!!!
Uppdatering 20.30
Nu har Elliot somnat för natten efter en extremt jobbig dag. Han har knappt varit "vaken" på hela dagen. Bara haft så enormt ont och kämpat med att hantera det. Det har kommit huuur mycket som helst, men magen är ändå jättestor och tarmarna, som sagt, hårda och gör riktigt ont. Han får lite smärtlindring men det är ju svårt att hitta något bra som hjälper när man har ont i tarmarna. Läkarna och sköterskorna har dock varit helt fantastiska och gett honom toppenbra hjälp. Verkligen! 10 poäng till Barn 2 idag! Men Elliot är ju den som är mest fantastisk, som vanligt, som kämpar tappert. Idag på röntgen sa han: Du kan gå dit bak mamma, jag klarar det här själv! Sen låg han där när alla apparater mullrade och slamrade .. helt ensam!
Vi är verkligen sååå tacksamma för all fantastisk hjälp vi fått idag, både med de andra barnen och med trädgården och alla era kommentarer. De värmer verkligen! Nu ska vi försöka sova...

Nu är det bestämt


På söndag får Elliot åka ner till stockholm med helikopter och på måndag eller tisdag blir han opererad. Tiden fram till dess ska vi försöka få honom att ladda upp med vätska och näring, så han orkar resa och orkar med operationen.

Nu är Elliot vaken


Och vi har varit och gjort en buköversikt för att se hur tarmarna ser ut eftersom magen är så stor och han verkligen har sååå ont idag :( Får se vad de säger sen nu då, men det har kommit helt osannolika mängder bajs idag så det är nog MYCKET som stått i tarmarna trots att mycket ändå kommit ut. Så... Nu är det bara att vänta... Igen :)

Elliot bara sover idag!


Här på sjukhuset fortsätter det på samma sätt... Elliot sover... Eller blundar, och vaknar bara till när han får jätteont :( nu ska han få lite smärtstillande i alla fall! Hoppas det hjälper!

Nu har vi träffat läkarna


... Och alla var vi nog överens om att Elliot inte kan behöva ha det så här så länge till! Nu blir fokus på att få honom att må bättre så han bättre orkar med en operation. Tomas skulle ringa stockholm om en tid, så det låter som att det blir om inte allt för länge! Elliot har sååå ont idag, kräks och vill bara sova.