fredag 20 mars 2009

Fredagsmys...

... måste man ju ha även om man bor på sjukhuset!
Viktor var överlycklig över att få köpa godis och satsade allt på "mormors löständer"
(skickar en bild från mobilen sen)
Tanken var att Viktor skulle få va uppe hur sent han ville, se film med täcke och kudde i bäddsoffan och mysa... men när klockan var 20.05 sa han:
-Näe mamma, nu orkar jag faktiskt inte va vaken längre, nu vill jag faktiskt sova =)

Elliot somnade tidigt ikväll. Fortfarande ont av alla gaser men efter en dag helt utan mat så ger det förhoppningsvis med sig snart... Vi är iallafall glada att han får i sig vätska nu... och att han får antibiotika... och att de slutat tjata om hemgång och insett att vi faktiskt inte ska åka hem förrän Elliot mår bättre!!!
Hittade några andra söta 7 månaderskillar i min dator =)

Hoppas ni har en mysig fredagskväll och tack för alla underbara kommentarer idag!

Vi behövde verkligen allt ert stöd idag!!! Verkligen!!! Tack!
Det har varit en lång dag, men nu är vi så glada över att han åtminstonde får i sig vätska!!!
Det känns som ett steg i rätt riktning åtminstonde!

Fredag blir det ändå...

Jahapp.. så var det fredagkväll... Inte lika spännande när man sitter "ensam" i ett 10kvm stort rum på ett sjukhus 70 mil hemifrån med två sovande små barn i... Tur att man har datorn =)
Idag har varit en jobbig dag för min lille E, han har haft jätteont i sin mage och blev även tvungen att sövas för att kunna få en ny infart så han kan få dropp igen.... Men nu tickar det på med vätska så nu håller vi tummarna att det ska vända för lillen snart.

Tog mig dock ut en sväng till Solna centrum idag och shoppade några små grejer hem.... hihi... Kändes kul! Lite vårkänslor fick jag. Och hemlängtan. Men det är verkligen vår i Stockholm nu! Underbart!
Ska visa er mina små inköp imorgon när jag hunnit fota dem =) Tänk va nöjd man kan vara över så lite (och tur är väl det ;) )


Mitt H från Cest la vie home

Nu är det klart!


Elliot har varit sååå duktig och sovit en stund medan doktorn satte en ny infart i ljumsken... Den ska tydligen kunna sitta lite längre... Typ en vecka i alla fall...? Så nu har vår lille E äntligen börjat få i sig lite vätska :) Han har fortfarande superont i magen men vi håller alla tummar vi har att gaserna kommer ut under natten! Hoppas alla får en mysig fredagskväll! Kram

Nu...


... Sover Elliot! Läkaren, narkosen,vi och framför allt Elliot var överens om att det var det bästa sättet för att kunna få dit en infart. Så Elliot var superduktig och andades in masken och somnade lugnt. Under tiden är jag, viktor och oliver i solna och handlar lite middag och ett riktigt kramigt gosedjur till Elliot. I övrigt har det varit en jobbig dag för Elliot som haft sååå ont i sin mage... Det blir en ond cirkel... Han har ont och är trött så han vill bara sova vilket gör att han får ännu mer ont i magen vilket gör att han blir ännu tröttare... Så nu håller vi tummarna att det vänder till en god cirkel istället!

Provsvar

Nu har vi fått svar på proverna och han är lite urvätskad, ligger lite lågt i salt och har CRP på 70. Så nu ska de (på något sätt som ingen har en aning om hur det ska gå till) försöka sätta en infart på Elliot så han kan få i sig vätska och så har han blivit satt på antibiotika.
Skönt att de äntligen lyssnade, för det känns ju förfärligt att han ska ligga på sjukhus och bli sämre och sämre trots att det egentligen går ganska bra!
Nu känns det lite bättre för oss allihopa tror jag!

7 månader idag!!!!

Idag fyller förresten vår lillprins 7 månader!!!!
Och gissa vilken lycka det var idag, när Elliot är så hängig och Olli har sin 7månadersdag, när det plötsligt låg ett tjockt brev på Elliots säng när vi kom tillbaka från lekterapin!!!
Nu blir det lite kalas här i eftermiddag med fiiina ballonger =)
(tänk va roligt det kan bli plötsligt fast än allt är ganska jobbigt =) )
Tack snälla ni för era otroligt värmande kommentarer,
vi blir verkligen sååå glada och får mer energi!
Vi väntar förresten fortfarande på provsvaren, skriver mer när vi fått dem!

Äntligen!


Har vi träffat en läkare som LYSSNAR på oss och som faktiskt SER Elliot! Nu är han skickad på lite provtagning eftersom både han och vi tror att han är lite urvätskad och ur balans. Han tyckte inte HELLER att vi ska behöva tänka på åka hem än... Så det känns SKÖNT! Sen ville E en stund på lekterapin. Han är trött idag Elliot... Men vill ändå hitta på nåt!

En ny dag....

... på Astrid Lindgrens barnsjukhus!

Igår var ju en väldans bra dag än om E blev väldigt trött på kvällen. Men i natt har han haft sååå ont i magen av en massa gaser som inte vill komma ut... Så i natt har han knappt sovit alls och nu på morgonen är magen fortfarande som en ballong... inge kul!

Det märkliga är att läkarna fortfarande tycker att vi borde åka hem...????... Men idag tänker vi se till att de åtminstonde tar ett CRP för att checka upp honom lite... och en infart måste han nästan ha... så här kan vi ju inte hålla på...

Han har fått sig typ 800 totalt på 3 dygn och det är ju på tok för lite... särskilt för Elliot... Men.. jag vet inte.... nu känns det som de bara vill bli av med oss...

... men icke! Så lätt blir man inte av med familjen Holmgren ;)