tisdag 19 maj 2009

Kvällsrapport

Nu är klockan 22.18

Elliot ligger fortfarande vaken i sängen (efter snart tre timmar), Viktor har slutat med välling idag (säger han), Oliver har fortfarande inga tänder!

Altanbygge

Del ett

Här kommer några bilder från helgens byggstart. Detta är det vi kallar demoleringsfasen =)







Så.. nu ser ni som inte varit här och sett med egna ögon, att det verkligen ser ut som en bomb sprängts *ler*
Till helgen kommer del två =)

Nu går jag snart =)

Nu tar jag mig fram nästan som jag vill. Jag går mellan möbler, väggar och allt som står fast och löst i huset *ler* Ställer mig upp mot allt och alla och står ofta och bara håller i mig med en hand. Snart släpper jag helt!!! Då ska du få springa mamma *fniss*

Jag har förresten testat om saker här hemma håller!!! De här grejjerna är sånt som inte håller! Jag bankade bara liiite på ljusstakarna innan de gick sönder och fatet höll inte ens när jag slängde det i golvet. Vilket skräp *fniss*

Inte heller håller Viktors byxor. Kolla så många hål!!! På en och samma dag! Härliga underbara ljuvliga dyraidriftsomattan barn =)

Ikväll är vi trötta, sååå trötta. Det blir desperate... och nybakat oliv- och fetaostbröd *mums*

Ha en härlig kväll!

På utflykt till äventyrslekparken

Efter en riktigt rolig stund på förskolan var det läge för en utflykt. Vi gjorde ett nytt, mer lyckat, försök med Äventyrslekparken. Det är faktiskt något av det bästa med Tomtebo- att det är så mycket som finns riktigt nära och därför så enkelt att ta sig för!


Nu har förresten Viktor bara 2 par byxor kvar! Har ju sagt tidigare att det går åt ett par byxor per vecka. Nu har vi slängt ett par per dag. Gympaskorna han fick på sin födelsedag är helt slut. Hål överallt... ser ut som sandaler verkligen. Alla kläder är fulla med fläckar och han ser alltid ut som han legat och rullat sig i sandlådan när han kommer hem från förskolan(vilket han med all sannolikhet gjort också *fniss*) Inte lätt att va en Viktor med spring i benen =)

På utflykt



♥ Med livet i fokus ♥

Nu känner jag att jag är lite frånvarande vad gäller bloggandet, men nu när det är vår och vädret är ljuvligt är jag desto mer närvarande i livet!

Med hus och tomt och tre små prinsar finns det mycket som man ska, och vill göra. Vi har flera projekt på gång med huset. Bland annat har vi precis börjat bygga en ny altan/bro i trä till vårt hus. Tidigare har det varit en liten munkstensbro på framsidan, men den var lite väl liten för en så stor familj. Sedan har vi verkligen saknat en altan på framsidan... så nu är det på gång!


Har ingen riktig bra före bild... Men här kan ni skymta den lilla munkstensbron
...och här är min lilla E i full färd med att hjälpa till att bära bort stenarna =)
Med projektet följer även att flytta rabatter och att göra en cykelparkering av överbliven munksten... det blir alltid lite mer... och lite större... än man tänkt sig =)
Håller även så smått på ta tag i övervåningen. Vi har ett allrum på övervåningen som, än så länge, knappt nyttjas alls... men som barnen säkerligen kommer ha stor nytta av längre fram! Har inte riktigt "fått till det" där uppe... det saknas lite... hjärta! Så nu ska det tänkas över, fixas lite lull-lull och göras mysigt... är det tänkt =)



Hoppas ni har det bra och njuter av den ljuvliga våren!
Stor kram
Helena

Lägesrapport

Ni är flera som påpekat att jag inte skrivit något om Elliots mage på slutet. Anledningen är att det inte finns så mycket att skriva. Det är ganska samma lika. Magen är jättestor på kvällen, tömmer sig rätt bra på luft under natten och är ganska mjuk och fin på morgonen. Det är små portioner som gäller för att Elliot ska må bra. Under perioder av dagen kör magen ordentligt och han har det ganska jobbigt medan andra perioder mår han helt ok. Han går på förskolan ca 1-2 dagar per vecka och då är det 2 timmar som gäller.

Vi har telefonkontakt med Elliots läkare i Umeå varannan dag och det har funkat bra. I slutet av förra veckan mailade vi en lägesrapport till läkaren i Stockholm och skrev då även att Elliot är jätte duktig på att kämpa, men att vi undrar om man verkligen tror att det kommer fungera... det har ju ändå gått rätt lång tid nu och han orkar ju fortfarande inte med nåt "vanligt" liv.

Idag fick vi svar, att nej... nu har det gått så lång tid att han ärligt talat inte heller tror att det kommer fungera. Tarmarna borde ha "vant" sig nu. Så nu ska vi vänta tills han kommer upp den 27/5 och om han gör samma bedömning på plats kommer Elliot få tillbaka sin påse så snart som möjligt.

Så... så är läget!

Nu har Elliot och Viktor åkt till förskolan en stund, Nils är på jobbet och Oliver sover och jag ska plocka lite under tiden.

Ha en bra dag!