onsdag 19 december 2012

Min stora dag- Att skicka vidare

Såhär i juletid tänker man (läs:jag) mycket på hur man kan visa tacksamhet. Pass it forward-skicka vidare är något som fastnat hos mig.

För några år sen fick en liten pojke som spenderat många och långa månader av sitt då 6 åriga liv på sjukhus, och som genomgått oräkneliga stora och svåra operationer, något alldeles extra!

Han fick vara med om "Min stora dag"




Det skulle vara stort för vilken människa som helst, att få möjlighet att uppleva sin drömdag. Men för ett litet barn som levt i sjukhusmiljö under så lång tid och genomgått så många svåra saker är det just en dröm




För denna lilla pojke, som spenderat dagarna i sjuksäng, var Bolibompa ett fönster in till en glad och bekymmersfri värld. Inga sammanbitna sjuksköterskor i vita rockar, utan glada och positiva människor med massor med påhitt och galna upptåg som gjorde hans liv lite roligare. Han ville åka till Bolibompastudion. Trots att ingen fått göra det tidigare, ordnade fantastiska människor (volontärer för) Min stora dag detta!




Fantastiska Henrik Ståhl och Nina från Bolibompa tog tid ur sina liv och kom för att ge denna lilla pojken det fantastiska beskedet om att han skulle få sin stora dag, en dag i Bolibompastudion som han så länge drömt om!




Ett tv team från SVT bestående av gulliga Erik och Malin följde med på vår resa




Vi hämtades med limousin




Och möttes av Bolibompadraken och (Supersnällasilver)Sara som hälsade honom och hans familj välkomna och de fick utforska Bolibompastudion och testa allt de någonsin kunnat drömma om




















Min stora dag bjöd på resa, hotell, mat, presenter på hotellrummet, Stockholmskort så hela familjen kunde gå på junibacken, museum mm under en hel helg. De fokuserar inte bara på barnet, utan också på syskon (som alltid kommer i skuggan av ett sjukt syskon) och att hela familjen ska få en upplevelse tillsammans!

Denna upplevelse blev livgivande. Inte bara för den lilla pojken utan svetsade också familjen (som varit separerad under långa perioder i och med sjukhusvistelser på annan ort) samman ännu mer.

Vi är så innerligt tacksamma över att just vår son fått sin stora dag och önskar att många andra sjuka barn och familjer får samma möjlighet.

"Min stora dag" gör ett fantastiskt jobb och man kan hjälpa dem att hjälpa genom att lämna ett bidrag.

Om du vill skänka pengar till Min Stora Dag går du in här

www.minstoradag.org

Det tänker vi göra. Vi skickar vidare!

Helena