fredag 10 juli 2009

Planen

Hade ett långt samtal med dr Tomas idag, vilket var skönt! Först och främst tycker jag att det var skönt att höra att det i alla fall finns ett barn till med samma tarmproblem som Elliot som det, helt oförklarligt, inte heller fungerar för utan stomi. Va skönt det kan kännas bara att veta att det finns en till! Vi är helt överens om att stomi är det bästa för Elliot och att det har testats tillräckligt, men om han, när han blir stor, själv vill testa igen, så tas diskussionen upp igen... Det tycker jag kändes oerhört skönt att få bekräftat!

Han hade också pratat med Torbjörn idag om att vi ska få fortsatt kontakt i Umeå direkt när vi kommer hem igen, dels för att få ordning på Elliots järnvärde men framför allt att det behövs dietisthjälp för att så snart som möjligt få ordning, så att Elliot får i sig tillräckligt med näring och får upp reserverna igen.

Fick också förstå att den här infektionen som uppkommit vid tarmen är en infektion som man oftast ser hos de som opererar blindtarmen och att ibland klarar kroppen att ta hand om det med hjälp av antibiotika och att ibland måste man hjälpa till att få ut varet. Men nu har Elliot svarat så otroligt bra på medicinen så då vill man inte vara där och röra utan låter kroppen ta hand om det själv!

Puh... det var summeringen. Är glad att vi hann prata en lite längre stund idag, medan Elliot lekte.

Elliot är förresten fortfarande vaken och inte ett dugg trött ;) Känns som ett friskhetstecken!

2 kommentarer:

karin sa...

Blir glad och lättad av att läsa det du skriver ikväll Helena! Dels att Elliot verkar må så mycket bättre igen och dels att det finns en ordentlig plan för uppföljning när ni kommer hem till Umeå. Känns tryggt tycker jag.
Elliots alla kloka och fyndiga kommenatarer kanske får samlas i en bok så småningom ?
Hoppas er nu en riktigt God Natt ! Kram / Karin o Morfar

Anonym sa...

Åh, vad härlig läsning!
Underbart att höra.. Hoppas ni snart är hemma igen. Ser fram emot att hälsa på er på Tomtebo. Stora kramar till "bästa killen", Vad han är en kämpe./ Pia W med familj