Här kommer receptet:
4dl havregryn
ca 4dl vetemjöl
2dl rostade solroskärnor
2tsk bakpulver
1,5dl strösocker
1tsk vaniljsocker
1msk kardemumma
1/2tsk salt
2ägg
1/2dl rapsolja
1,5dl mild yoghurt
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i ägg, olja och yoghurt och arbeta ihop till en deg. Forma degen till tre längder och lägg på en plåt. Grädda i mitten av ugnen va 15 minuter. Ta ut och skär den med kniv i sneda skivor och läg tillbaka dem med snittytan uppåt. Grädda ytterligare ca 5-10 minuter. Öppna sedan ugnsluckan på glänt, stäng av ugnen och låt skorporna stå kvar i några timmar,. Lägg dem sedan i en burk med lock.
Väl värda att testa tycker jag!
Nu börjar jag se fram emot julen och allt mysigt pyssel (och goda saffransskorpor =) ) Bara 2 månader kvar nu...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar